sâmbătă, 18 aprilie 2009

Ecler expirat

Cel mai în vârstă dintre toţi a fost Dorin.
Acest bărbat a fost unul dintre catalizatorii care au grăbit începutul acestui stil de viaţă de care tot încerc să scap acum. După despărţirea de Silviu (pe care nu mai are rost să o redau, fiindu-mi imposibil să mai respect ordinea cronologică a faptelor), a urmat un vârtej extatic, care nu mi-a permis să ştiu ce fac, ce vreau, spre ce mă îndrept, cum mă simt. Eram amorţită de nopţi nedormite, de noul meu obicei de a bea, de locuri şi oameni noi. Cum am ajuns în acest vârtej este şi mai trist, însă vreau să vi-l prezint pe acest Dorin.
Îmi petreceam zilele în barul de lângă mine, unde mi-am omorât mulţi ani şi unde am învăţat cum e să fii bârfit, cum e să fii rău şi cum să fii cinic. Acolo l-am cunoscut pe acest Dorin, care nu avea legătură cu toate intrigile, era doar un trecător ocazional. Prin barmaniţă ne-am cunoscut, stăteam la masă cu ei, într-oi zi lenesă de vară, eram cu toţii la terasă, barul pustiu... Am jucat poker, am râs, păream oameni de reclamă la vreo agenţie turistică. "Vizitaţi Bucureştiul! Relaxaţi-vă la unul din barurile de cartier în zilele frumoase de vară caniculară!".
Dorin este un bărbat extrem de interesant. Are ochii bleu, am văzut la puţine persoane asemenea ochi. Ochii bleu de obicei sunt reci, aproape nepământeni, dar Dorin este cât se poate de pitoresc. Înalt, solid, cu cioc, părul tuns scurt, blugi spălăciţi, geacă de piele, şi o voce foarte caldă. Însă peste toate astea era trăsătura lui dominantă: era un tip agresiv, coleric şi foarte stăpân pe sine.

Era şi cam ţăcănit. Am aflat asta pentru că m-am mai întâlnit cu el pe acolo. Avea un prieten, Horaţiu, care avea origini bulgăreşti. Se vedea şi după ceafa de .. bulgar, ca să nu pomenesc vreo necuvântătoare. Dorin făcea din asta un fel de păcat strigător la cer, îi spunea bulgar spurcat, invoca tot felul de obscurităţi istorice care demonstrau că bulgarii nu ar trebui să fie acolo unde ar trebui să fie, pentru că este teritoriu strămoşesc dacic. Pentru că Dorin se credea dac. Nu, nici urmă de moştenire latină prin el, dovada clară era şi numele lui de familie, pe care nu pot să îl spun aici. Cred că dacă Dorin ar fi putut, ar fi vorbit numai folosind cuvintele: ţap, moş, pârâu, barză, viezure etc. "Dă-te-n viezurele meu!", parcă mi-l şi imaginez...
Mai avea ceva ce îl caracteriza foarte bine: avea un mers de cocoş. Nasul pe sus, atitudine agresivă, foarte ţanţoş. Se mai lăuda şi cu "investiţia" lui: burta de bere, singurul lucru care îi trăda vârsta nu tocmai fragedă. (Nu vă speriaţi, între 30 şi 34 de ani). Bea foarte mult, rădea o bere în nici 5 minute, îi plăcea vodka simplă, cu două cuburi de gheaţă. Devenise protectiv cu mine, cred că îi eram dragă. Îmi zicea "copilu'" sau "blondo". Ne plăcea acelaşi fel de muzică, era surprins că ascult chestii vechi, făceam schimb de melodii, de trupe. La un moment-dat am ieşit şi în alte părţi decât în barul de cartier unde ne-am cunoscut.
M-a dus în multe din locurile care acum nu numai că îmi sunt dragi, dar m-am şi plictisit de ele. M-a adus inclusiv în locul pierzaniei, cel despre care vă vorbeam data trecută. Am fost de-a dreptul îndrăgostită pe loc când am fost prima oară. Oamenii, muzica, agitaţia, fumul, pereţii plini de istorie, numele pe care îl auzisem de atâtea ori. Ajunsesem în unul din locurile pe care mi le imaginam de neatins. Cuiburile unor oameni ce aparţin subculturii urbane. Microsocietăţilor, cum mai vedeam prin filme acele locuri unde se intră pe poarta din spate. Ei bine, hiperbolizam.
Într-adevăr, uşa din faţă arăta ca o uşă din spate, oamenii erau cam toţi la fel, dar nu făceau parte din vreo subcultură (poate doar din subcultura pseudo-rataţilor care şi-au găsit locul, toţi cu aceeaşi muzică, cu aceleaşi idei, toţi atei, toţi uşor misogini, fetele toate urâţite voit, cu pretenţii franţuzeşti de stil, frumuseţe "abia trezită din somn", toate poetese, bloggeriţe şi venite din prima bancă a clasei). Eu şi Dorin, acum văd, eram mult mai speciali decât media.
Am mers în multe locuri de genul, vorbeam des la telefon câte o jumătate de oră, mă ameninţa cu chestii de genul "dacă nu eşti cuminte îţi învineţesc ochii", sunt sigură că era un mod mai altfel de a-mi spune "îmi eşti dragă", sau, ca să fiu mai cinică, "vreau să ţi-o trag". Vorbeam mult, râdeam, îmi plăcea de el, am început să îmi imaginez cum ar fi să o fac cu el. Mă intriga stilul lui. Eu în acea perioadă eram prinsă cu altceva, de fapt altcineva, dar cu timpul am ajuns şi să-mi satisfac această curiozitate.
Într-o seară am ieşit cu Dorin într-un loc care acum nu mai există. Dacă ar mai fi existat, m-aş fi dus acolo să îmi mai amintesc, să mai trăiesc senzaţiile. Un loc vechi, pe o stradă mică, plin cu postere din anii 80, cu mese de lemn, cărămizi pe pereţi şi păianjeni pe cărămizi. Dorin era genul care cunoştea barmanii, aşa că aveam tot timpul loc asigurat, conversaţii asigurate... Stăteam la bar şi discutam, încercam să mă fac plăcută, studiam fetele de acolo, le studia şi Dorin, beam... La un moment dat nu ştiu cum vine vorba, eram destul de luaţi, şi îi spun "Cumva vrei să facem sex?" (nu mai am idee în ce context). Se întoarce la mine şi îmi zice "De ce crezi că te-am chemat?". Am rămas un pic surprinsă, încă nu mă obişnuisem cu obiceiul oamenilor de a-şi urma interesul, nici cu schimbările bruşte de păreri pe care le aveam despre oameni când se întâmpla asta. Aşa că m-am isterizat un pic, m-am bosumflat şi a început să râdă de mine.
Trec peste cum s-a întâmplat propriu-zis, voi menţiona numai un Dorin beat, agresiv, puternic, care îmi muşca buza de jos şi cu care am urcat în taxi.
Apartament de burlac. Avea pe pereţi două postere înrămate cu Monica Bellucci şi nu ştiu ce altă babă în tinereţe. Vintage erotique. Superbe, alb-negru. Avea o cuvertură neagră dintr-un material bizar care mi-a lăsat numai scame pe şosete. Draperii grele, ceva verde... un fotoliu. Nu mai ştiu cum arăta camera lui.
Ţin minte cartofii prăjiţi în bucătăria mică, ţigările pe care le fumam cu toate împotrivirile lui (nu înţeleg cum de îi lipsea viciul ăsta), păhărelul de vin pe care l-am vărsat pe teancul de programe tv. Chiar mă plăcea, acum realizez. Avea răbdare cu mine, eu eram puţin sărită de pe fix în perioada aia, sfârşitul adolescenţei şi începutul vieţii reale, nebunia adolescenţei şi îngăduirile unei vieţi "mature". Nebunie, punct, îmi zicea că "nu am toate stolurile acasă".
S-a mai repetat de câteva ori figura, a mai fost o seară bizară în care am încercat să ne uităm beţi la Sin City, iar eu nu am înţeles nimic, drept urmare nu ţin minte din filmul ăla decât o roşcată mişto şi pe Bruce Willis. Dimineţile erau cu mahmureală, ţigări la care strâmbam amândoi din nas, însă le fumam, şi cu câte o melodie care îi plăcea şi pe care o punea pe repeat. De aceea câteva din melodii îmi amintesc perfect de el. Una are un vers care sună cam aşa "Baby don't wake me, let me take you on an endless journey.. We touch, and the softest kiss explodes with lust". Îmi spunea ce planuri are pentru acea zi, apoi plecam, fără să mă conducă, cu un semn de muşcătură undeva sub haine, ori pe umăr, ori pe abdomen. În tramvai mă simţeam aiurea, dar ajungeam acasă şi uitam totul ca şi cum nu s-ar fi întâmplat.
Ultima oară l-am întâlnit la un concert, unde eram cu prietenii mei. Era beat, iar când am plecat m-am dus să îl pup şi m-a prins de antebraţ, spunându-mi să mai stau. I-am zâmbit şi i-am spus că nu pot, că vreau să merg acasă, nu vreau să mai beau. S-a supărat, s-a enervat, mă ţinea foarte tare, îmi spunea să nu fiu bulangioaică, însă începusem să mă enervez, am început să ţip la el şi mi-a spus că dacă nu rămân, nu mai am ce discuta cu el. Aşa că m-am smucit şi am plecat.
Cred totuşi că m-am mai întâlnit cu el odată, pentru că ştiu că i-am spus că m-am supărat pe el pentru acea întâmplare şi mi-a spus pe un ton puţin enervat "Fii serioasă, eram beat, te-ai pus şi tu la mintea mea". Atunci am realizat că am simţit milă pentru el, a spus chestia asta pe un ton enervat pentru că se simţea ca un beţiv şi îi era ruşine.
Cred că ne potrivim foarte bine. Dacă mă năşteam mai devreme şi aş fi luat mai multe vitamine pentru forţă, cred că am fi avut ceva. Am fi avut un divorţ, cazuri de violenţă domestică, am fi avut multe sticle goale şi piatră de râu pe pereţi, pentru că mi-a spus că şi-a renovat apartamentul...

joi, 16 aprilie 2009

Despre o necunoscută

Eşti o fată frumuşică, ţi se spune mereu că eşti frumoasă..
Oamenii te privesc cu un amestec de admiraţie şi intimidare.
Şi tu ştii că eşti frumoasă, însă abia ai descoperit asta.
Începi să intuieşti cum poţi folosi asta.
Te prefaci timidă şi ruşinată când ţi se fac complimente, dar pentru tine sunt mici victorii.
Pentru că ştiu cum stai zi de zi în oglindă, ştiu că exersezi priviri şi zâmbete,
că îţi faci sute de fotografii pe care le studiezi atentă.
Stai uneori în lumina soarelui de după-amiază şi ai vrea să fie un bărbat aici să te vadă, căci ţi-ai ales rochiţa ta preferată.
Te plimbi singură printre flori, pari foarte prinsă în paginile unui roman pe care îl citeşti pe o bancă,
dar tu te gândeşti doar că vrei să fii privită.
Ai impresia că toţi bărbaţii te vor. Traduci fiecare gram de atenţie prin dorinţă.
Dacă privirea unuia se opreşte o clipă asupra ta, acel bărbat te doreşte.
Eşti o narcisistă.
Ţi-ar plăcea să fii o curvă. Măcar pentru o zi. Dacă ai putea, ai face-o.
Ai materializa toate fanteziile pe care le savurezi singură în camera ta.
Simţi nevoia fizică să fii atinsă.
L-ai cunoscut pe el. L-ai impresionat cu inteligenţa şi misterul tău. Nu eşti ca celelalte.
Nu eşti cea mai frumoasă fată pe care a vazut-o, dar îi place să discute cu tine.
Îi spui drama vieţii tale. Pe un ton aproape indiferent.
Face parte din rolul tău, de fapt cred că inventezi un sfert din ce spui.
Eşti propria eroină a cărţilor scrise de bărbaţi ce iubesc femeile. Acele eroine pe care le citeşti îndrăgostit.
Dicuţiile cu el devin din ce în ce mai profunde.
Însă şi tu ştii că dacă ar fi acum în faţa ta nu ai da doi bani pe discuţii.
Ai vrea să tacă şi să te sărute aproape sălbatic, pentru că eşti atât de singură...
Şi ai continua un rol, mimat aproape perfect, probabil s-ar simţi atât de dorit.
Însă tu te prefaci din nou. Joci rolul femeii fatale, a curvei. Pozezi.
Apoi totul se termină.
A fugit de tine pentru că ai devenit prea dependentă, prea... tu!
Ai pus botul. Aşa ţi-a spus, "Ai pus botul, drăguţă".
Acum suferi şi scrii mult. Şi tot ce scrii face parte din rolul tău, aştepţi persoana pentru care să îl joci.
Eşti singură şi eşti urâtă.

Black

Stiam eu ca nu o sa treaca mult si ma vei chema din nou. Nu poti sa te abtii.
Esti o victima atat de usoara incat uneori ma plictisesti la culme, totul e atat de previzibil.. Poate doar cazaturile tale din ce in ce mai dureroase ma mai amuza. Desi.. pot sa ti le produc de fiecare data.
Esti cea mai buna si in acelasi timp cea mai proasta victima pe care am avut-o. Traiesti in prezent, nu te gandesti niciodata la consecinte.. Ma vrei de fiecare data! Pentru ca nu vezi nici un motiv pentru care sa te opresti.
Te fac sa te simti bine, ti-am gadilat un pic orgoliul la inceput.. Cand esti cu mine te simti altfel. Stiu exact ce vrei si iti dau asta pe indelete. Dar nu uita, trebuie sa platesti acest serviciu. Iar mie imi place sa te vad suferind. Ma amuza patetismul, angoasa.. Ma joc cu tine.
Iti explorez nebunia, o intorc impotriva ta.. Te fac mandra de asta, poate vei indrazni mai mult data viitoare. Nici nu stii cata rabdare am. Imi place sa te intorc impotriva prietenilor, sa savurez certurile si regretele de dupa.
Esti marioneta mea, pot sa te fac sa joci intr-o sceneta porno , apoi pot sa regizez o drama, faci tot ce iti spun. Pot sa te pun pe scari langa un aurolac pe care sa-l tii de mana, sau sa plangi pana nu mai poti.
Esti incapabila sa te aperi, nu mai incerca. Degeaba ma alungi, sau te minti ca ai reusit asta. Iti ofer cele mai nenorocite stari si tot ma vrei . Mereu am exploatat masochismul oamenilor. Iar tu ai atata masochism in tine incat mereu te impinge curiozitatea sa afli ce mai comiti, ce mai gafezi la o intalnire cu mine.

Te las in pace o vreme. Foloseste timpul asta cu intelepciune. Uita-ma! ..daca asta te face sa te simti mai bine.
Dar nu uita ca ma voi intoarce si nu uita ca inca te am .

Şerpi şi fluturi

Încă mai simt dezamăgirea în piept şi dorinţa în pântec, şi îmi plac amândouă la fel pentru că sunt ultimele vestigii ale senzaţiilor pe care mi le dau oamenii.. Citeam spusele cuiva, că este dependent de oameni. Eu aş zice mai degrabă bolnav de oameni, chiar dacă lipsa dozei îţi dă o stare de sevraj. Bolnav şi neaparat trebuie să fie vaccinat. Asta se face exact ca în cazului veninului. Îţi injectezi o doză infimă zilnic, până când începi să creezi anticorpi, celule care să îţi pună dracu zâmbetul pe faţă, să-ţi dea o palmă când te smiorcăi. Şerpi şi fluturi.. ce tablou.
Oameni.
Fluturii mei nu prea mai există acolo în stomac, am avut multe specii de fluturi, căci ma plictisesc repede. Mă plictisesc de exemplu de mâncarea pe care o mănânc, de aceea trebuie să găsesc mereu feluri noi, altadată să revin la cele vechi... Acum simt o nevoie acută de un fel nou de mâncare, dar acum vreau unul care să-mi dea ulcer, să fie atât de rău încât să dizolve orice ou de fluture străin, să îmi dea în acelaşi timp senzaţiile din piept şi din pântec..
Ceva demonic.
Singurul mod în care aş mai putea să nasc senzaţii este să fiu încordată, în încercarea de a atinge ceva, ceva care să-mi rămână mereu la doi centimetri de vârful mâinii mele întinse. Ceva ce nu pot să am, căci mereu îmi doresc imposibilul. Vreau şerpi şi fluturi în acelaşi timp, nu fluturii mei în care am înfipt ace şi nici şerpi îmblanziţi... Vreau imposibilul.

Septembrie

a inceput anotimpul meu..
din momentul asta, nu o sa ma mai recunoasteti.
plecati de pe acum, ca aud indiferenta venind cum auzi venind un tren.
sa nu va intrebati de ce sunt nesimtita, cinica, de ce ma bag ca musca-n lapte, de ce va zambesc ironic si nu va raspund la salut.
sunt ca vremea de afara: nu vreau sa va pun zambete pe fatza.
sa nu indrazniti sa ma deranjati cand ma plimb singura prin ploaie.
si sa nu indrazniti sa credeti ca sunt depresiva. nu.
atunci cand ma plimb singura prin ploaie nu ma gandesc la nici unul dintre voi. ma gandesc la mine, imi port egoismul ca un medalion la gat.
sa nu imi spuneti cuvinte mari.. ma doare undeva.
sa nu imi vorbiti despre responsabilitati, urasc termenul.
de acum, defectele mele sunt fosforescente, va asigur ca nu aveti cum sa le treceti cu vederea.
bucurati-va de toamna.. ca va veni iarna!

În zbor

Am nevoie de linişte.

Monotonia în care se târăsc zilele mele ca printr-o baltă leşioasă.. mă scârbeşte. Unii ar zice că sunt ok. Unii când mă văd spun că sunt o persoană veselă. Sunt foarte veselă când nu gândesc prea mult, într-adevăr. Atunci chiar ora la care ma trezesc pare ok, statul in casa pare ok, sunt asa de "regulamentara" incat mi se pare ok chiar sa raspund la mesajele baietilor care imi cer id-ul. Si nu o fac pe un ton taios. Le ofer sansa de a intelege.. ca sunt condamnati din fasha la "permanently invisible". Asa ca ii scutesc si le spun politicos "sa ai o zi buna", cand spun asta in gandul meu este doar "sa ai restul zilelor bune sau cum vrei, dar nu-mi povesti despre asta"...

Uneori oamenii cred ca ma cunosc. Incep sa vada tipare in comportamentul meu, aud povestile haioase pe care imi place sa le relatez. Se creeaza un sentiment de complicitate atunci cand spunem "hei.. mai stii cand?" "eee, da, normal ca da". Ma doare totusi atunci cand oamenii cei mai apropiati, care ma stiu cu bune si cu rele, uita mereu ca nici un cuvant nu ma caracterizeaza mai bine decat "inconstanta". Si apar asteptarile.. Ca eu sa fac ce-i mai bine. Chiar si pentru mine. Mie nu-mi place sa incerc sa fiu un om mai bun, am o colectie de defecte cu care deja m-am obisnuit. Mi-a luat foarte mult timp sa fac asta si nu a fost usor, multi dintre oamenii de langa mine nu ma cunosteau pe atunci. Mi-ar placea sa ma accepte asa, sunt varianta imbunatatita a mea. Nu tanjesc prea curand dupa un "proces de purificare prin suferinta". Traiesc linistita cu partile mele urate, chiar incep sa le iubesc.

Asa ca nu te mira ca vreau uneori sa stau singura. Nu te mira ca ne certam - ti-am spus ca este normal, ca as uri o relatie fara certuri. Nu ma detesta nici cand iti spun sa pleci de langa mine, sau cand mi-e greu sa-ti povestesc ceva. Am nevoie sa vorbesc cu constiinta mea uneori. Sa clarific lucrurile singura.

Ma simt fericita cand vad un rasarit de soare singura, pe terasa blocului. Cand sunt deasupra orasului, cu gandurile si fricile mele. Putine locuri le vad ca pe niste refugii, asta poate este unul dintre ele. Cand privesti de sus, scheletul unei cladiri neterminate este frumos, macaralele la fel. Si masinile sunt de jucarie. Iar sus sunt doar eu, deasupra zboara gandurile mele si pasarile...

Acasă la Ganesha

usa rosie lacuita...
zeul hindus cu cap de elefant pictat pe perete...
scari.. subrede. inguste. balustrade unsuroase. multe trepte...
nu se mai termina treptele..!
cat mai avem??
ajungem la ultimul etaj.
in sfarsit..
inima imi bate atat de tare incat pot sa o aud.
trebuie sa fac ceva cu palpitatiile astea, e de groaza.
doamne, din ce film ati luat palierul asta?...
usi scorojite, aia o fi fost vopsea sau smoala cu var?
in orice caz, arata a smoala cu var.
ah, cat mi-am dorit sa am o camaruta la mansarda!
semnul anarhiei pe trapa podului...

rasete, fum de cocos, coltzari de alpinism, vin rosu, posterul cu Ozzy, sticlute de parfum barbatesc, carti vechi, cani de lut, semn de circulatie, patura de lana, lustra ruginita, un cutit infipt in masa, usa rabatabila, manere antice, scrum, sticle goale, The Doors, lame de ras, tigari, dantela in geam, Casa Poporului, soare cu dinti, bocanci si chiloti, praf, scanduri, trapa podului, papusi de carpa, dinti de aur, fotografii arse, telefoane mobile, whiskey, sex, chei, o farfuriuta cu juma' de ceapa, cioburi, chiuveta stricata, pervazul plin de gainat, golul de 25 de metri, tigle lipsa, sforait, o mana pe sub tricou, boxeri in dungi, monitor negru, cutit de vanatoare, narghileaua in mijlocul camerei...

dimineata...
numai el putea sa se trezeasca asa...
cazut din pat, cu fatza aproape de coltzarii de alpinist..
in care se incurcase cureaua in carouri.
-unde mi-este hanoracul?
mi-l dai tu cand poti...
-mergem la munca azi?
-mmmm.... lasa-ma sa dorm.
verisorul se agata de lustra.
azi-noapte imi spunea ca sunt un trandafir
-mai, tampitule, lasa in gatu' ma-tii lustra!
-daca nu-mi dati o tigara innebunesc!
-fratilor, si cand va spuneam ca muzica..
muzica e totul.
-am adormit la film..
-eu am adormit la rasarit.
te sun... iti spun adevarul.
cobor singura, trec pe langa chiuveta stricata de pe holul luat dintr-un film.
doamne, cate scari...
si este bezna, nu vad absolut nimic
as putea sa-mi bag degetele in ochi.
iarasi palpitatiile... mereu e asa a doua zi.
mi-e frica..
nu gasesc nici o iesire. nu vreau sa urc inapoi, nu pot..
verisorul o sa-mi puna iar melodia aia
gasesc iesirea...
aer!
zeul hindus cu cap de elefant pictat pe perete...
usa rosie lacuita...

Fluture

...m-ai intrebat pe un ton nonsalant cu care vroiai sa-ti maschezi timiditatea daca vreau sa vedem cusheta.
te-am refuzat zambind, acceptand amandoi existenta apropoului copilaresc in spatiul dintre noi. ma intreb, daca aveam mintea de acum cum as fi reactionat.. cred ca as fi zis "hai", ca sa vad ce faci. mi-ai dat impresia ca habar n-aveai cum sa faci urmatorul pas.
nu stiu cum am prins timpul sa ne plimbam in vagonul restaurant. tu in uniforma de soldat rus, amintindu-mi puternic de tata.. cu exprimarea ta politicoasa, formala, figura serioasa si masculina.
mi-am plimbat mana pe catifeaua grena a perdelelor.. calcand usor cu botinele pe covor.. ce mi-ar fi placut sa traiesc pe vremea cand erau covoare in tren! oglinda cu rama masiva de lemn aurit de langa usa cu geam domina tot vagonul si ii dubla lungimea.
m-am oprit in semiintuneric, privind straina din oglinda, cu camasa ei alba cu volanase.. si palaria cu floricele mici de matase. am dus mana la borul palariei in cel mai natural gest de mangaiere, de parca ar fi existat in evolutia femeii gestul aranjarii palariei de milenii. stiam ca ma vezi intr-un anume fel, ca te simti mai barbat in uniforma aia, nu mai esti cel obisnuit care isi calca reverul de la camasa dimineata si de plictiseala arunca cu agrafe de birou in cosul de hartii.
ma simteam in centrul atentiei.. tale. ma uitam in oglinda si dintr-o data.. vii si ma saruti pe obraz. un sarut usor si umed ca un fluture de apa. am simtit cum a prins radacini de foc in mine, vedeam cum mi se inrosesc obrajii de parca in mine era un foc incandescent, de parca vroiam sa vaporizez sarutul tau. nu mai tin minte apoi cum am continuat ziua.. s-a intamplat de multisor. dar nu o sa uit... pupicul ala :).
cand am plecat de acolo si pe drum te-ai asezat langa mine m-am simtit sufocata. nu mi-a placut de tine in haine de strada. nici tie nu ti-ar fi placut de mine daca nu erai atat de prins in iluzia pe care ti-ai construit-o cand m-ai cunoscut imbracata in camasa cu volanase. vroiam sa te trezesti dracu o data, sa nu mai fii atat de serios, sa vezi cum tin tigara de vulgar, cum vorbesc ca un baietoi. aveam sentimentul pe care il ai cand te confunda cineva pe strada. esti usor stanjenit si vrei sa scapi.
..am fost socata cand m-ai sunat peste doi ani. mi-a revenit in minte scena din fata oglinzii. ma intrebam ce voi vorbi cu tine oare. un strain.. care a fost soldatul meu pt o clipa.
in doi ani ai imbatranit, imi dau seama pentru ca am pozele de atunci. si te vad acum in fata mea.. vorbindu-mi despre pensii private. dupa doi ani ma suni si imi povestesti cat de important este sa imi asigur viitorul. ma uit la tine.. asa imbatranit, palid. un zambet care vinde, care reprezinta firma.

imi pare atat de rau ca m-am intalnit cu tine!
mi-ai stricat amintirea..

Carpe diem, câh!

Azi am răsfoit bloguri, am dat dintr-unul în altul şi a fost o căutare fructuoasă. Mi-a atras atenţia un post despre acest "Carpe Diem" pe care ne place să-l invocăm în momentele noastre de reverie - ce am face dacă am muri mâine? cum să trăim viaţa la maxim?

De ceva vreme trăiesc clipa. Trecutul este doar o zonă mlăştinoasă în care am renunţat să mă afund, iar viitorul un blanc total. Trăiesc clipa, sunt un om al plăcerilor simple. Nu-mi trebuie mult ca să mă simt bine, mă amuz uşor. Îmi place să împing lucrurile până în momentul în care devin haotice. A rămas un teribilism adolescentin în mine pe care nu-l pot potoli nicicum.
Îmi place la nebunie să fac ceea ce nu trebuie. Da, am conştiinţă, mă consider uneori o persoană groaznică, iar scrisoarea mea de intenţie nu este atât de glumeaţă pe cât am vrut să pară. Dar... îmi place la nebunie să fiu aşa!
Sophiestricata este exact expresia acestui "Carpe Diem", a început ca o cale prin care pot sa "vomit" toate lucrurile pe care nu le puteam digera, toate greşelile, momentele umilitoare. Încet-încet a devenit mândria mea. Am dorinţa ascunsă să îmi dezvălui identitatea, din ce în ce mai mulţi oameni din lumea mea reală ştiu că sunt Sophie. Îmi place să şochez, să mi se spună "nu credeam că eşti în stare de aşa ceva!".

"Carpe Diem" este pierzania mea. I live like there's no tomorrow. Colecţionez oameni. Îi cunosc în baruri, pe stradă, la semafor, pe internet. Mă dăruiesc lor prin încrederea pe care le-o acord, dar nimeni nu mă poate răni pentru că sunt "Carpe diem". Dacă te am astăzi şi te pierd mâine, te-am câştigat pentru o zi. Voi cunoaşte mâine alţi oameni. Dacă te înşel astăzi, mâine voi considera că am fost altă persoană şi că nu se pune. Dacă nu ţi-am dat nici un semn când aşteptai să vorbim, eu îţi voi spune "Cine te-a pus să aştepţi?". Mă îndrăgostesc atât de des încât nu apuc să ţin la cineva. Mi-e foame de oameni, vreau cât mai mult, cât mai repede. În momentul ăsta sunt dependentă doar de Alina. Dacă nu ar fi Alina, nu aş mai fi "carpe diem", aş fi "fata asta are nevoie de ajutor!".

Dar... Mi-e dor de inocenţă. De cuminţenie. Aş vrea să mă agăţ de ceva în loc să zbor în adierea vântului, precum fulgul din Forrest Gump. Am obosit să oscilez, să fiu bipolară, să mă influenţeze fiecare întâmplare şi fiecare gest din viaţa mea nestatornică. Nimic nu rămâne în urmă, doar un sentiment de goliciune. Am obosit să fie atât de interesant.

"Carpe diem" este ca mâncarea de la Mc. Nu faceţi din ele un obicei!

Roşu sec

Interzic oficial trei cuvinte: iubire, dragoste, sex.
Pe undeva pe la mijloc, pe marginea paharului de vin roşu, se clatină foamea de futut. 
Se ridică printre aburi sensul adevărat al cuvântului nud. 
Nudul este o stare de spirit, eşti nud cu mintea. 
Nudul se pişă pe toate pozele cu muieri care par făcute doar din cur şi ţâţe... caricaturi de nud cu pielea plastifiată şi machiajul perfect, care nu au transpirat niciodată.
Fetişurilor nu le ajunge nudul. 
Oricâte texturi pui lângă pielea umană, blană, cuarţ, argint, 
incantaţia asta fetişistă are efect numai într-o atmosferă în care te simţi spurcat şi îţi place. 
Când laşi urme de salivă pe mătase şi când sorbi cu atâta poftă din pahar, 
că îţi rămâne o picătură de lichid pe buză, numai bună de lins şi gustat. 
Totul se gustă împreuna, pielea sărată şi parfumul amar.
Erotismul nu mai e sterilizat.
Labagiii convinşi umpluţi de pornografia pudrată sunt nişte papă-lapte în faţa unui nud adevărat.
Când vor fi puşi în faţa unuia adevărat, vor trăi prima onanie psihologică.. 
O şuviţă de păr lipită de o frunte transpirată o să-i facă să tresare, muţi. 
Când poţi să miroşi foamea, 
iar prin porii pielii ies hormonii..
Dacă aş fi bărbat nu m-aş duce la curve pentru simplul fapt că nu li se vor dilata pupilele când le-o trag.. 
Şi n-o să fie porcoase, indiferent ce obscenitaţi îmi gâfâie la ureche. 
Şi pentru că o curvă ar bombăni dacă i-aş sfâşia ciorapii de plasă... 
Sau, şi mai şi, mi-ar cere să îi plătesc.
Cei mai mulţi oameni ar trebui trimişi la un bal mascat în loc să se fută, 
costumaţi în curve şi în armăsari, 
să se strângă în jurul unei scrumiere pentru ţigara de după.. 
Unde sunt vânătăile de după? 
Cercurile lăsate de dinţi pe umăr? 
Sfârşeala şi umezeala de pe buze?
Chestia aia care nu e nici sex, nici iubire, 
ci foamea animalelor dezlănţuite care hăpăie şi sfâşie cât pot de mult odată, ca şi cum ar fi ultima masă.
Chestia aia pe care n-o poate fotografia nimeni.
Aspră şi imbătătoare ca un vin roşu, sec.

Mihaela

Eram şi eu luni cu prietenii printr-un clubuleţ unde mai mergem să ne scuturăm apatia şi fundurile...
Lume multă, minţi alcoolizate... Vedeam în jur oameni râzând, flirtând, discutând tare, cât să acopere duduitul boxelor. O atmosferă mişto, muzică de toate naţiile, un năduf suportabil, cât să îţi energizeze trupul încins deja de vodka tonică sau shoturile de jager...
De fiecare dată când mergem acolo observ comportamente de curtare. Şi comportamente pre-coitum uneori. :D Îmi place să analizez comportamentele de agăţat ale oamenilor. Într-un club cu oameni din toate categoriile vezi o paletă variată de tipare. Unii vin şi se împing în tine în timp ce dansezi, cam aceeaşi strategie pe care o aplică libidinoşii în aglomeraţia din autobuz. Alţii încep clasic să ceară un foc. Cumpăraţi-vă, bă, brichete! Fetele de obicei se strâng toate într-un cerc şi dansează între ele, ceea ce îmi pare un vestigiu al horelor de la şezătoare. Apoi se duc toate la masă şi se aşează, în acelaşi timp. Asta îmi aminteşte de jocul de la grădiniţă cu scaunele, când se oprea muzica trebuia să te aşezi repede pe scaun. Alte metode de agăţat sunt mai subtile. Cele de la bar oferă mai multe posibilităţi de a discuta. În timp ce aştepţi să-ţi dilueze ăia vodka pe sub tejghea, mai sunt vecinii de coadă care intră în vorbă cu tine. De obicei treaba se termină acolo. O dată, v-am şi povestit, Alina a fost agăţată la garderobă. Asta a fost pe stilul "nici n-ai intrat bine". O modalitate inedită mi s-a întâmplat mie la un moment-dat, când aşteptam lângă baie să întru, sprijinită de perete, iar un tip a venit cu pas grăbit, m-a pupat pe obraz şi a dispărut. Practic, nu s-a întâmplat nimic, deci nu m-a agăţat, dar m-a luat prin surprindere. Ia să încercaţi şi voi metoda asta. Dar să nu veniţi la mine cu contuzii de la poşetuţele domnişoarelor. O chestie mai hardcore a fost într-o seară când mă duceam şi eu la baie, ca omul, şi când deschid uşa, văd un tip şi o tipă cum se ling de zor. Nici n-a apucat bine să mă pufnească râsul, că tipa m-a tras înauntru şi a început să mă sărute. Numai că m-a muşcat la un moment-dat aşa de tare şi unfecfi de buză, că l-am lăsat pe el victimă a vampiroaicei şi am plecat.

Să revin însă de unde am plecat... Luni eram şi noi la o zbânţuială în clubuleţul respectiv. Pe la 4-5 dimineaţa Alina plecase acasă, iar eu rămăsesem încă pe metereze, savurând muzica de la înălţimea boxei pe care mă suisem. (Într-o zi o să cad de acolo...). Atunci am observat un grup lângă scenă, care abia intrase. Două fete şi doi băieţi. Erau atât de fresh faţă de noi, ceilalţi, încât atrăgeau atenţia prin simplul fapt că dansau cu energie şi patos. Cobor eu pe scenă, lalala, lululu, când văd una din cele două fete cum vine spre mine şi se lipeşte de fundul meu mai ceva ca muşamaua într-o zi de vară :))... Şi mă sărută. Uhuuuuu, go girl!
Mihaela o cheamă. Brunetă, foarte micuţă şi delicată, cu buze ca ale lui Duffy şi ochi de mâţă. Purta o bluză vaporoasă albă şi pantaloni negri stretch. Eu eram mai înaltă decât ea, aveam şi tocuri... Şi atunci a apărut bărbatul din mine de care v-am tot povestit.
Atunci am văzut cum este să te agaţe o tipă într-un club. În seara respectivă, m-am simţit super. Sărutări, dansuri lascive, zâmbete kinky şi priviri horny. Îmi plăcea ce talie micuţă avea şi cum se lăsa pe spate când dansa. Îmi plăcea cum îşi băga mâinile în părul meu. Ne spuneam într-una una alteia "ce frumoasă eşti!". Ea era genul care vorbea cu "fata mea", "iubita"... Nu-mi plăcea vocea ei, era stridentă şi agresivă, parcă se răstea mereu când vorbea. Aşa că o sărutam ca să tacă.
Ce m-a frapat a fost urma de răceală pe care o avea, nu fizic, ci psihologic. Era detaşată, a făcut chestia asta de parcă era un obicei pentru ea. Eu am făcut chestii de genul ăsta sub impulsul momentului doar. La ea se simţea un soi de abordare "tehnică", raţională. Nu mi-a plăcut asta.
Unde vreau să ajung: a doua zi m-am simţit dirty. Şi acum înţeleg ce sentiment au băieţii când fac o cucerire într-un club. Este ceva atât de cinic şi lipsit de substanţă. Este ceva pur hormonal, un mod de a-ţi omorî timpul, o modalitate 100% egoistă de a te satisface. Iar fata pe care o agăţi sau care te agaţă... Nici nu vrei să ştii lucruri despre ea. Are o singură funcţie: satisfacţie fizică.
Iar nenorocita de Mihaela nici nu mi-a cerut numărul de telefon! :)))