luni, 22 februarie 2010

Afară cu morcovul!

Acum ceva timp am ieşit de la serviciu şi am luat taxiul cu o colegă de muncă. Era foarte entuziasmată că avea o întâlnire cu un tip şi o chemase la un restaurant să ia cina. Avea un zâmbet uriaş pe faţă şi devenise o adolescentă de 30 de ani. Vorbeam despre întâlnire şi la un moment-dat mă întreabă îngrijorată: "Se vede că mi s-a rupt geanta?". M-am uitat - nimic. "Unde?". I se desprinsese un inel metalic care ţinea bareta, dar nici măcar nu se vedea. Doar cine ştia chestia asta ar fi putut să observe, ceea ce i-am şi zis, ca să o liniştesc. La care ea "Nu, nu, crede-mă, tipul ăsta observă tot".

Am lăsat-o în drum şi i-am urat succes. În gândul meu "Îţi trebuie, dacă tipul ăsta e aşa cum zici!". Cum o fi să te întâlneşti cu un tip care te scanează pâna la cel mai mic detaliu? M-aş simţi ca la interogatoriu, sau ca la o inspecţie OPC. Oricum eu nu prea suport oamenii care mă studiază în amănunt, am impresia că mereu caută un defect şi că înregistrează tot ce fac. Nu mă simt confortabil lângă astfel de oameni.
D-apoi să mi se rupă geanta şi să stau toată seara cu gândul că va observa. Oh, the horror!...
Noi doi la masă, eu trăgând cu ochiul în oglinda de vis-a-vis ca să opresc orice tentativă a vreunei şuviţe de a se răzvrăti, evitând în ultima clipă să-mi cadă scrumul pe lângă scrumieră, dreaptă ca un catarg de corabie, un zâmbet studiat de sute de ori în oglindă... Şi să ne ridicăm ca să dansăm (bineînţeles cu paşii regulamentari pe care i-am exersat), apoi să-mi cadă geanta...

Iar el să se aplece, eu să văd totul în slow motion... Să îmi ridice geanta cu un zâmbet galant, apoi să vadă inelul metalic desprins... Eu să-mi acopăr gura, îngrozită... uitându-mă de la el la geantă şi de la geantă la el, să-l văd cum privirea i se răceşte brusc...

Să ne aşezăm, eu cu capul în pământ, el cu o privire glacială. Să tacă, dar să-i aud respiraţia mânioasă.. Să-mi ofere geanta, ţinută cu scârbă între degetul arătător şi cel mare, ca pe un scutec murdar. Şi să-mi spună "Poţi pleca".

...:)) Nu, mulţumesc. Îmi plac maniacii, dar de alt tip.
Nu mă pot vedea lângă un om excesiv de pedant. Ar fi un coşmar pentru el să iasă cu mine. Ar fi îngrozit de dezordinea, dezinvoltura, nepăsarea mea. Hm... tocmai mi-a venit o idee de campanie:

Afară cu morcovul!

16 comentarii:

  1. tu zici aici de o atentie maniacala la detalii :))
    eu zic ca e bine sa fii atent la detalii la o persoana, pentru ca prin lucrurile mici ce le vezi (simti) o descoperi (nu ma ref aici la detalii precum geanta sau suvita).
    faza cu geanta e exagerata din partea colegei tale si poate si tipul e exagerat, nu am cum sa stiu. de fapt nu pot sa zic ca e atentie la detalii daca te cramponezi de o geanta, e mai mult manie.

    RăspundețiȘtergere
  2. @John
    Se poate să fi fost şi ea mult prea preocupată şi prăpăstioasă. Nu am apucat să o întreb cum a ieşit, dacă geanta le-a stricat seara sau nu :P

    De cele mai multe ori exagerarea vine din partea noastră, că din câte ştiu bărbaţii reţin cu greu şi cu ce era îmbracată tipa la întâlnire. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Liz

    Şi când mai vin şi iepurele cu grădinaruuul!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Armin
    Plină de suspans şi tensiune. :D James Bond-ish

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sophie,
    nu cred ca la intalnire se mai gandesc la haine :P

    James Bond-ish? acu eu vazui ieri Quantum of Solace si nu am vazut nici un morcov pe acolo, doar James Bond sarind de pe o cladire pe alta si cotonogind niste gagii. Ia stai! Nu cumva poti sa sari de pe o cladire pa alta si sa cotonogesti niste gagii? :P

    RăspundețiȘtergere
  6. bună. Imaginea descrisă de tine e un adevărat coşmar ;)) dar mai suntem "dintr-ăştia" care observăm toate detaliile fără să ne comportăm cum ai descris tu.

    Adică, frate, nu sunt perfect! Dacă văd geanta puţin ruptă sau o cataramă lipsă mă simt mai comod, văd că suntem cu adevărat oameni şi nu mă mai cramponez că îmi lipseşte un nasture de la cămaşă. (deşi un perfecţionist nu ar accepta aşa ceva, accidentele se mai întâmplă)

    Şi cum spuneam, eu sunt unul din acei care observă detaliile. Nu le caut neapărat aşa cum sugerai în articol, ci pur şi simplu "îmi sar în ochi" :)

    Faine articole. O seară frumoasă

    RăspundețiȘtergere
  7. interesant articolul dar la un moment dat te-ai pierdut si ai intrat in rolul colegei tale.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mna, cam asta era intentia, pentru un bonus stilistic, mai Roberte. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca-i mai degraba obsesia tipei, nu-mi pot inchipui sa existe barbat interesat de geanta unei femei, la dracu, de multe ori nici nu vedem cu ce sunteti imbracate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Era o crispata, oricum nu au avut viitor. Cred ca geanta a stricat totul. :))

    RăspundețiȘtergere