vineri, 20 mai 2011

Grupul filfizonilor mulţumeşte grupului cocalarilor

 Motto: "Prin natura lor, oamenii încearcă 
să se diferenţieze unii de alţii" (Thornstein Veblen)


Când vom trece oare de stadiul în care arătăm cu degetul spre alţii ca să ne simţim bine cu noi înşine?
Tendinţa generală este să te defineşti prin ce nu eşti, pentru că este calea cea mai uşoară. De-asta toată ţara este o hăhăială generală în care site-uri cu piţipoance şi cocalari au un succes răsunător, avem insigne cu "antimanele" aproape de inimă şi motto-ul nostru pare să fie "m...e [insert something here]!".
Am ajuns să premiem normalitatea şi să ridicăm la rang de problemă naţională oamenii care mănâncă shaorma sau care ascultă muzică orientală. Lucrurile pe care le urâm vin mereu la pachet. S-a ajuns să se spună că BMW-ul este maşină de cocalar. Sau, gata, dacă poţi ceva auriu, vine cineva şi-ţi lipeşte o bancnotă pe frunte. S-a mers prea departe!

Am ajuns să fim oameni pe care nu-i mai f..t partenerii(ele), ci îi f..e grija. Oamenii se comportă de parcă au fost teleportaţi din cele mai elitiste cluburi berlineze şi-au rămas blocaţi într-o gaură de vierme numită România. Băăi, treziţi-vă! Gata cu snobismul, cu hipstăreala, cu lamentările de copil răzgâiat, gata cu pretenţiile de apusean cosmopolit. Cine sunteţi voi să vă daţi cu părerea despre ce ne-ar civiliza pe noi?

Cine sunteţi voi să spuneţi că vă este ruşine că sunteţi români şi să emiteţi tot felul de judecăţi de genul "românii sunt aşa şi pe dincolo"? De când au ajutat pe cineva smiorcăielile astea de filfizoni?

Ţara arde şi babele ascultă Bruno Mars la iPod şi scriu bloguri în care se plâng de cantitatea de gel cu care-şi fixează ţiganii freaza.
România, băşini puternice: coafura rezistă.

27 de comentarii:

  1. Nu pot decat sa achiesez la spusele matale din analele filozofelii. Ipocrizia, marlanii, curvele, prostia...toate-s la putere si nici nu se intrevede vreo schimbare in viitorul apropiat si nici in vreo existenta paralela...sau poate-s yo prea limitat sa vad altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu o să se schimbe prea curând. Nu avem pe cine să urmăm, nu avem nici un model, nici un lider demn de urmat. Aşa că nu putem decât să ne urmăm propria luminiţă, numai că mulţi se uită în jos pentru inspiraţie, în loc să se uite în sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. A. Observ destui dubiosi care se dau fini si au texte gen: muiee, bagamias(legat) "pw ..la in ei de cocalari care nu stie sa vorbeasca".
    B. Sau faza B i-am lasat un comm lui Huidu acum niste luni si mi-a raspuns pe paremise mail( a se vedea ca am fost odata'n viata cateva minute cineva) ca Gadea de la A3 e cocalar pentru ca are un Q7.
    C. Concluzie, e cool sa fii uncool.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic că ar trebui să arate puţină recunoştinţă şi să le mulţumească oamenilor mai proşti şi mai urâţi ca ei, că le menţin moralul ridicat.

    RăspundețiȘtergere
  5. In viata ai nevoie sa urasti la fel de mult cat ai nevoie sa iubesti, de fapt ura e chiar mai importanta pentru ca-ti da mult mai multa satisfactie.
    PS: Pentru o perioada scurta de timp poporul s-a unit in intregime impotriva curentului emo, cum curentul a murit nu prea mai avem dusman comun.
    PPS: La mai multe posturi ca ne place,ne place, ne...am dato-n benga.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie-mi spui? Eu întotdeauna am ceva de comentat, sunt o acritură. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. E o reala moda sa te aduni pe site-uri gen cocalari, etc pentru a rade de unul/una intr-o ipostaza penibila. Nu inteleg de unde atata timp liber de a privi si comenta zeci de poze cand ai putea citi o carte, un blog care iti place macar, sa faci o plimbare in parc, sa mergi la un film/teatru, actualizezi un CV, cautat o oferta de lucru mai buna ca sa iti permiti si tu un Bmw de 'cocalar'.
    Asta e, de vreo 4 ani, dar in special in ultimul an, incoace mu*le zboara in toate directiile, pe toate blogurile inclusiv,ne numim toate femeile romance curve, uitand ca toti avem o mama, sora, fiica, etc care e romanca. Eu cred ca schimbarea ar prinde daca fiecare am investi timpul in care ne dam cu parerea ineficient in favoarea cultivarii personale. Sa nu dam 2 bani pe Cancan , Libertatea sau Click si de oamenii promovati de aceste publicatii, sa incercam sa schimbam contextul social unde chiar putem: in propria persoana, la rude, prieteni, cunostinte.
    Uite voiam sa scriu ceva despre subiectul asta asa ca m-am uitat pe cocalari. Era un post in genul "ghiceste vedeta" cu nu stiu ce fata de pe taraf si zeci de comentatori care critica, judeca, privesc sarcastic au recunoscut-o pe fatuca pe care eu nu o stiam nici macar in galeria pitipoancelor oficiale de pe la televiziuni.
    Eu cred ca tara asta are o grava problema de atitudine, daca am ignora aceste 'personalitati' si nu le-am da atentie, probabil nu ar exista.

    RăspundețiȘtergere
  8. scuze ca am scris atat, nu prea in sta in fire, dar mi s-a acrit de fenomenul rade ciob de oala sparta:))) de la emisiuni genul ciao darwin incoace parca ne hranim stima de sine comparandu-ne cu toate loazele. halal compliment....

    RăspundețiȘtergere
  9. cine se aseamana, se aduna. va pierdeti timpul uitandu-va si criticand aspecte pozitive sau negative ale altora.
    fiecare merita ceea ce suporta, indiferent ce.
    nu sunteti singurii sau primii care observa chestii in ograda altora.
    PS1: spuneti prostii si tu si restul pentru ca, memorarea, logica, creatia, samd au la baza asocieri cat si "norme", care sunt diferite de la o persoana la alta. Nu mai zic, massmedia este plina de informatii care dpmd sunt departe de adevar si realitate.
    PS2. Minti si te minti singura, cu toate mesajele tale de blog.

    RăspundețiȘtergere
  10. @schtiel, mersi!

    @Sellina,
    Tu poţi să scrii cât vrei. Sunt de acord cu ce-ai spus, îmi pare rău că ţi-ai şters comentariul, merita văzut.

    @Anonim
    (Puteai să te semnezi şi atunci discutam)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sophie nu am sters comentariul, nu stiu ce s-a intamplat....

    RăspundețiȘtergere
  12. Insa in principal spuneam ca nu avem neaparata nevoie de modele, schimbarea incepe cu propria persoana si apoi in medii tangibile(familie, prieteni, cunostiinte). Apoi ca in loc sa criticam putem sa reactualizam CV-ul si sa cautam joburi mai bune zilnic care sa ne permita dupa ceva munca un Bmw de cocalar. Si, dorind sa scriu despre subiect am intrat pe cocalari si la rubrica 'ghiceste vedeta' unde era o fatuca necunoscuta in galeria pitzipoacelor oficiale(cele promovate de cancan, click, libertatea - nu vreau sa le scriu cu majuscula) toti comentatorii aia superiori si usturatori o recunosteau pe duduie, ceea ce graieste de la sine. E un real trend sa numim romancele curve cand uitam ca avem toti o mama, sora, iubita, sotie, fiica, romanca. Si poate a fost amuzant acum 1, 2 ani sa fim sarcastici si sa zboare pl si mu*le pe toate blogurile inclusiv, dar acum ca asa scriu toti nu mai e amuzant. E un stil copiat de toti:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar daca totul merge pe roate, intotdeauna o sa apara ceva ce sa ne deranjeze. Asta e romanul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sellina, intrase la spam, probabil pentru că ai dat două consecutiv. O să-l verific mai des de acum. :D

    Betaman, bine.

    Gerhald. De ce e ăsta românul? Din păcate, ca pe roate nu va fi prea curând pe la noi, şi nu învinovăţesc oamenii care se plâng, ci faptul că se plâng de cele mai mărunte şi tâmpite chestii. Mai ales când se plâng că nu suntem ca nemţii sau, mai rău, ca americanii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Îmi place de tine şi-aici! Rău, rău. Te pup, da?

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite de asta îmi place mie să merg la cumpărături în pijamale :)

    RăspundețiȘtergere
  17. bun textul. amuzant de real finalul:)))

    RăspundețiȘtergere
  18. De atatea basini ajunge sa iti cada si parul din nas... Eu intr-un fel ma bucur ca unii sunt asa pentru ca ma uit la ei si apoi la mine si sunt multumita de rezultat dar unii sunt asa de indignati de tot ameninta ca or sa plece din tara. Pa si la gara!
    Si pana la urma trebuie sa ne avem si noi uscaturile noastre...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Corina, mersi.

    Jteph, sper ca si in slapi. Trebuie s-o faci pana la capat!

    Conia, multumesc!

    Sunt de acord, Ioana. Eu m-am saturat de romani care spun ca le este rusine ca sunt romani, de parca i-a aruncat providenta aici ca pe o pedeapsa. Apoi se duc in strainatate si sunt prosti in orasul desteptilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. cred ca in materie de cocalari putem discuta mult si bine!! a devenit o MODA :) vezi www.facebuci.ro :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar asta discutam cu niste prieteni: toata tara este experta in cocalari si pitipoance. Este foarte usor sa te simti destept in comparatie cu ei. Umflarea egourilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. unii mai si exagereaza... si isi fac bloguri de cacat cu tot felu de articole copiate de colo si de dincolo... am intrat si eu pe facebuci.ro :)) nu e naspa situ tre sa recunosc. e chiar foarte reusit.. sper sa nu prinda si el guturaiul prost de la alte site-uri de gen :)

    RăspundețiȘtergere
  23. uite aici.. http://facebuci.ro/cocalari-bucisti/calugar-bucist/

    :)))

    RăspundețiȘtergere
  24. M-am uitat pe site, dar m-am plictisit foarte repede. Oricum pot sa vad cocalari live, daca ma duc la o plimbare in Tineretului.

    RăspundețiȘtergere