joi, 29 octombrie 2009

Serios, ce este un bărbat?

Gata cu gluma, m-am jucat puţin cu noţiunea de bărbat pentru că vroiam neapărat să vă arăt sutienele masculine. Dar chiar îmi pun problema în mod serios: ce este un bărbat?
La vârsta asta, mă surprind bâlbâindu-mă când este vorba de băieţi/bărbaţi, la fel, când este vorba de mine, mă simt femeie doar când fetiţa vecinilor îmi spune în lift "Bună ziua" sau "săru'mâna", iar eu mă opresc, mă uit în spate buimacă, să văd cu cine vorbeşte şi îi spun pentru a ţ-a oară să-mi spună "bună" când mă vede.
Un prieten foarte bun mă tachinează mereu când îl mai pun la curent cu las telenovelas din viaţa mea personală. Îmi spune mereu că nu am avut un bărbat adevărat până acum (şi că mai trebuie să cresc vreo doi ani ca să suport unul :P ). Cu toate miştourile lui, îi dau dreptate.

Când mă gândesc la prototipul din mintea mea, prima oară văd siguranţa de sine. El este foarte sigur pe calităţile lui, de aceea nu va mai simţi nevoia să epateze, să impresioneze. El doar se va expune într-un fel în care să înţelegi cine este şi ce îţi poate oferi. Îţi va spune direct ce vrea de la tine, pentru că ştie asta şi nu vrea să-şi piardă timpul.
Bărbatul nu fuge. De responsabilităţi sau de discuţii. (Exceptând alarma roşie de femeie isterică, aceasta va fi evitată cu orice preţ). Este în stare să-şi explice acţiunile şi sentimentele şi să le suporte consecinţele.
El se comportă bine în societate. Va şti să vorbească cu părinţii tăi, să scape de un beţiv insistent, să glumească între oameni noi şi să convingă un copilaş să-i spună câţi ani are. Ce nu prea înţeleg la comportamentul unui bărbat în societate este de ce nu cere niciodată indicaţii pe stradă. (Orgoliul? )
Pe bărbat îl caracterizează acţiunea. Nu-mi imaginez prototipul meu de bărbat stând la iarbă verde, indecis, fumând o ţigară şi privind visător la orizonturi. Pentru că este aplecat deja deasupra unei bucăţi de lemn pe care fie o sparge, fie o incendiază. La fel, nu mi-l imaginez lăsând un lucru din casă să scârţaie (în afară de pat, poate, care-i oferă satisfacţia de a-şi auzi mişcările).
Lui nu îi este frică să se murdărească. La fel ca reclama de la Omo, distracţia înseamnă murdărie şi totul se poate spăla ulterior. Un tip care este mult prea pedant şi vrea o curăţenie excesivă în jurul lui mi se pare vulnerabil. A nu se înţelege că bărbatului îi place să fie murdar, ci doar realizează că uneori sunt lucruri mai importante decât a rămâne curat.
Bărbatul este stabil psihic şi îşi controlează emoţiile. Ba mai mult, le controlează şi pe ale tale. Vorba cântecului... "You need someone who's there whether you're lucid or delusional / You need someone to hold your hand if your confused at all". Asta nu înseamnă că este stană de piatră, inimă de gheaţă, monstru insensibil, ucigaş de căţeluşi etc.
Aaa! Că tot am ajuns aici, bărbatul iubeşte animalele pentru că nu are nevoie să se simtă el "regele junglei". Aşa că nu dă cu piciorul în câini şi pisici. Bun.
...Mai am o singură, ultimă condiţie ca să recunosc un bărbat printre băieţi. UN BĂRBAT NU POARTĂ SUTIEN!

Fin

10 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. am sters comentariul ca era prea lung (cam cat postul tau )
    daca e sa ma examinezi dupa ce ai scris tu nu m-as califica ca fiind barbat.
    imi place ce ai scris, de fapt cum ai expus totul clar la obiect. e placut sa citesc asa ceva.
    tot ce zic e ca si noi ca si voi avem sufletul nostru, nazuintele noastre (lasam la o parte sex , fizic , superficialitate si alte prostii) indoileile si nesigurantele noastre. pacat ca unii suntem porci. dar suntem oameni dincolo de eticheta de barbati bravi si tari ca stejarul. si uneori cred ca femeile cauta in noi exact ce nu trebuie asa cum si noi facem la fel.
    ce este un barbat? pai este un om. ce este un om? pai sa ne gandim care sunt atributele care face un om, om.

    RăspundețiȘtergere
  3. ceea ce pentru tine nu este ok, pentru o alta femeie este...
    cauta in continuare ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, intr-adevar, asta e punctul ei de vedere, insa eu una consider ca a zis ce era important de zis...si chiar imi imaginez un BARBAT fiind barbat asa cum ea il vede.

    RăspundețiȘtergere
  5. @John Constantine
    Am citit şi comentariul lung (sîc!!), apoi am citit şi acest al doilea comentariu...
    Uite.. Când mai văd prin bloguri feminine prototipul bărbatului ideal, întotdeauna sunt sceptică. Pentru că ne schimbăm foarte des preferinţele, ba cu trecerea timpului, ba cu circumstanţele. Şi cred că femeile în general visează prea mult la un făt-frumos. Nu este asta problema, ci faptul că, dacă există, dacă îl vom întâlni şi dacă printr-un noroc îi place şi lui de noi, ne vom forma alt făt-frumos imaginar care să-l înlocuiască. Şi, de fapt, degeaba avem noi feţi-frumoşi, că tot ne îndrăgostim de oameni normali.

    Eu până acum m-am îndrăgostit de oameni normali, cu defecte. Şi nu am de gând să schimb asta.
    Dar m-am întrebat într-o zi ce-i ăla un bărbat, iar textul de mai sus este rezultatul unui fel de "studiu", pentru că m-au inspirat bărbaţi din viaţa mea, ori prin ce au făcut, ori prin ce nu au făcut.

    No Mo şi Anonimul au dreptate mai jos, este o chestie de perspectivă. Cineva îmi zicea pe alt site că un bărbat este acela care te face să te simţi femeie. Ce ziceţi? :))

    @HubbaBubba Observ că avem destule idei în comun. Înainte credeam că eu şi scorpionii vorbim limbi diferite, dar mi-am propus să nu mai am prejudecăţi astrologice. :D :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar tu ce zodie esti? Sa-ti zic daca ne intelegem ori ba:P:))
    Pai nu stii tu oare ca scorpioancele nu-s scorpii deloc?:)

    RăspundețiȘtergere
  7. "Dar m-am întrebat într-o zi ce-i ăla un bărbat, iar textul de mai sus este rezultatul unui fel de "studiu", pentru că m-au inspirat bărbaţi din viaţa mea, ori prin ce au făcut, ori prin ce nu au făcut".
    sunt intru totul de acord cu tine, suntem inspirati (eu am fol cuvinte ceva mai pretentioase :formati, definiti, influentati) de sexul opus.

    "un bărbat este acela care te face să te simţi femeie". si o femeie e aceea care te face sa te simti barbat :)zic eu ca legatura barbat femei e mult mai nuantata si vasta decat parem sa credem noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. As mai adauga: Un barbat nu e interesat de ce spune nebuna cu astrele ei.

    RăspundețiȘtergere