joi, 1 decembrie 2011

Cea mai odioasă strângere de mână

Din ciclul „ce lucruri mărunte mă scot din minţi”, vreau să îmi spun oful în legătură cu strângerea de mână. Deşi noi fetele o facem mult mai rar, sunt ocazii în care faci cunoştinţă cu cineva şi se întâmplă şi strângerea de mână.


Deşi, în general, cel mai temut stil de a strânge mâna este peştele mort, există alt obicei care pe mine mă scoate din sărite şi compromite orice şansă de a mă înţelege cu persoana care a făcut asta: acel strâns de mână în care cealaltă persoană îţi oferă doar degetele sau vârfurile degetelor, stil adoptat în special de femei (încă nu am văzut bărbat care să facă asta). Mi se pare nesimţire curată să faci aşa ceva, mă jigneşte şi mă enervează îngrozitor.

Este echivalent cu gestul de a şterge gura sticlei cu mâneca înainte să bei după cineva, cu acel cineva de faţă. Da, există oameni sensibili, germinofobi, puţin paranoici, într-adevăr se pot transmite multe boli astfel. Dar nu e mai politicos să refuzi să bei sau să-ţi cumperi tu separat o sticluţă de apă plată sau să-ţi aduci ceaiul de sunătoare de acasă? În al doilea rând, chiar este mai curată mâneca aia?? Mâneca pe care ai târât-o pe toate mesele, cu care ai atins barele de metrou, în care tuşeşti şi pe care s-a căcat un porumbel este mai bună pentru tine? Sper ca mâneca ta să aibă herpes!

Revenind la acel strâns de mână, în care ţi se oferă vârfurile degetelor pentru o secundă şi nu se aplică nici un pic de presiune... Acest gest transmite o evidentă lipsă de interes pentru persoana ta, lipsă de consideraţie şi un aer de superioritate pe care eu nu le suport. Nu-mi plac oamenii care nu se obosesc să zâmbească şi au aerul ăla de autosuficienţă pe mutră. Locul lor nu este în societate, ci într-o peşteră.

Mă enervează atât de tare, încât promit că data viitoare când vreo prinţesică de-asta îmi dă vârfurile degetelor la ciupit, o s-o apuc cu cealaltă mână şi o să-i trag toată palma, apoi o să-i aplic stilul cheie franceză. Apoi o să spun cu zâmbetul pe buze „Scuze, trebuie să mă duc să mă spăl pe mâini”.

Take that, acriturilor!

11 comentarii:

 1. Te înțeleg perfect. Am un coleg nou anul ăsta care e adeptul peștelui mort....cred că am să mă iau puțin de el...sau nu îl mai salut!

  RăspundețiȘtergere
 2. Haha, doaaaamne, decand ma bantuie fazele astea...cum de nu m-am gandit la articol :D?! In sfarsit scrise si cu denumiri :X. Din pacate am prins mai des decat ai crede pestele mort la baieti :)), cat si aia cu degetele ca o fata mare, ce mai urasc e stergerea... cand se produce o stergere ca la cur against your hand... pfff. O sa incep sa le zic la astia care abordeaza mai sus mentionatele, macar sa vad reactia :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Le dai degeaba peste bot, nu vor intelege absolut nimic...

  RăspundețiȘtergere
 4. in cazul meu tin minte cand ma strangea o cunostinta de mana si nu imi mai dadea drumul la ea. ramasesem blocati asa, mana in mana, in timp ce ne vorbeam. iar eu in loc sa-l ascult tot ma gandeam cum sa-mi fac mana scapata :)) (si eventual sa scap si eu cu ocazia aia)

  RăspundețiȘtergere
 5. Dragă soră din alţi părinţi!.. m-ai amuzat tare de tot, mai ales că-n timp ce citeam mi se derulau în căpşor imaginile cu ultima "stângere" de mână atât de delicată şi în 3 degete că am rămas cu un zâmbet larg şi tâmp pe faţă care ameninţa serios să se transforme într-un hohot de râs necontrolat.

  RăspundețiȘtergere
 6. O strangere de mana spune multe despre aceea persoana.

  RăspundețiȘtergere
 7. Haha! I think a nice, firm handshake is very important :)
  www.saysskippy.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai mare dreptate... Din pacate exista si astfel de persoane care se cred superioare (zeitati)...

  RăspundețiȘtergere
 9. Strangearea de mana din varful degetelor e din genul buna cu jumatate de gura sau nu esti de nasul meu.

  Bine, pentru un barbat jumatate din tipurile de mana stransa(primite de la o femeie) inseamna ca ceva nu merge.

  RăspundețiȘtergere
 10. Stiu genul. Tot la "merita batuti cu scara metalica" intra si astia. Uda!

  RăspundețiȘtergere
 11. off vai....
  exact aceast astrangere de mana mi-a aplicat-o mie un domn director barbat fiind el si eu femeie. la intalnire a fost straggerea normala. La despartire doar cu varful degetelor....ditamai barbatul....

  RăspundețiȘtergere