sâmbătă, 3 octombrie 2009

Cutiuţe


Prima impresie contează.
Tocmai de-aia nu fac eforturi să par mai profesionistă pentru angajator, mai elegantă şi sexy la prima întâlnire, mai cuminte în faţa mamei lui, mai deşteaptă la facultate. Vreau ca reflexia mea în ochii celorlalţi să fie cât mai aproape de adevăr. Asta pentru că, deşi îl pierd şi îl omor constant, timpul meu este preţios când vine vorba de oameni. Nu vreau să pierd timpul cuiva prin artificii care îi distrag atenţia de la persoana mea reală.
Ce contează pentru mine cel mai mult? Să am lângă mine oameni curajoşi, care îşi asumă antipatia, defectele, părerile şi care pot să discute cu mine, nu numai în acelaşi limbaj verbal, dar şi pe aceeaşi limbă a lungimilor de undă.
Din cauza asta urăsc, dar URĂSC complezenţa, zâmbetele false şi întâlnirile întâmplătoare cu foşti colegi care îmi spun "Mă bucur că eşti ok" sau "Poate mai vorbim", deşi ştim cu toţii că ambele sunt minciuni. Evit să am contact cu persoane de genul ăsta.
Şi tocmai din toate motivele de mai sus, pe care le-am ţesut şi înşirat aici, urăsc categoriile în care mă bagă oamenii.

Mi s-au spus multe lucruri de către cei care nu mă cunoşteau: că sunt tocilară pentru că am fost într-un liceu bun, că ascult Britney Spears pentru că par girly, că sunt de bani gata pentru că stau într-o zonă bună, că vreau să mi-o trag pentru că sunt prietenoasă, că sunt proastă pentru că sunt blondă, că am fiţe pentru că sunt din Bucureşti sau că sunt mahalagioaică pentru că fumez.

Chiar spuneam cuiva astăzi... Mai mult decât să primesc atenţie îmi place să îi surprind pe oamenii care mă subestimează. Cine poate să vadă mai departe de stereotipuri va fi surprins, cine nu poate, urmează un drum paralel cu drumul meu.

Nu vreau simpatie, sau invidie, oameni care să fie de acord cu mine sau cărora să le stric ziua. Vreau să fiu luată aşa cum sunt, fără supoziţii, fără grabă şi fără etichete.

Nu sunt o bucureşteancă blondă şi rockeriţă, ci sunt o persoană care nu poate fi rezumată în trei cuvinte.
Pentru că nu încap în cutiuţele mici.

9 comentarii:

 1. unele stereotipuri pe care le-au zis nici nu au sens in aceasi prop :)))
  dupa mine oamenii cauta sa simplifice lucrurile (ce atata sens domne sa gandim sau sa muncim prea mult) si astfel apar categoriile. le e mai usor sa se indentifice sau sa se compare cand toate sunt frumos asezate in mintea lor. stiinta este constituita pe ideea asta. dar realitatea cred ca e undeva la mijloc, nici total haotica dar nici pusa strict pe categorii.

  RăspundețiȘtergere
 2. @John Constantine
  Un blogger renumit s-a justificat astfel: el judecă oamenii după haine, gusturile muzicale şi anumite gesturi pentru că timpul lui este prea scurt şi trebuie să facă o triere rapidă. Că mai scapă şi un non-idiot în găleata de idioţi, asta e. :))

  Bănuiesc că adevărul este la mijloc, nu poţi fi nici atât de imprevizibil ca să nu te supui deloc stereotipiilor. La urma urmei, societatea asta e mama şi tatăl tuturor, nu? :D

  RăspundețiȘtergere
 3. ma uitam astazi la un film si ma gandeam in legatura cu ce ai scris aici ca unii oameni traiesc din stereotipii (adica din impresiile, aparentele pe care le-o creaza celorlalti). ei au nevoie sa fie perceputi asa cum vor ei sa para si nu cum sunt in realitate.
  just a thought.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ha HubbaBubba,ai dreptate,chiar este un post bun.Mi'a facut placere sa'l citesc:)

  RăspundețiȘtergere
 5. @HubbaBubba
  Thank you! :">

  @Kali
  *plecăciune*

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa, fii agresiva. Mai da-i in... incolo pe toti :)
  Bun. Ti-am felicitat celula-ou, nu? :)) O mai fac inca o data.
  PS: nasol ca esti stelista.

  RăspundețiȘtergere
 7. @No Mo'
  Vezi că am scris treaba asta după ce m-am certat cu o dinamovistă proastă. :))
  Să ştii că de fapt nu mă uit la fotbal, nu ştiu nici 3 jucători de la Steaua, cam asta e treaba cu microbiştii: majoritatea nici nu ştiu de ce ţin cu ai lor.
  Eu nu sunt microbistă. (Era să scriu micropiz...). :)))

  RăspundețiȘtergere
 8. Taioasa ,suav de taioasa,probabil ai devenii visul emo..tivilor,apoi inteligenta ,apoi simpla ,un fel de personaj al lui Ionel Teodoreanul...in La Medeleni..,nuu?Zic si eu_spartanul..

  RăspundețiȘtergere