duminică, 9 ianuarie 2011

Vicii

Ne dorim toate lucrurile urâte de pe lume...

Ce bine e să minţi!
Să inventezi, să fabulezi, să îi oferi un adevăr alternativ omului de lângă tine. Să nu fii prins niciodată. Să "te scoţi", să minţi cu cea mai senină expresie pe chip, să te convingi chiar pe tine că spui adevărul. Să te înfurii atunci când celălalt nu te crede, ca şi cum ţi-ar jigni conştiinţa.

Ce bine e să înşeli!
Să uiţi complet de cel cu care eşti, să te distrezi. Să nu însemne nimic. Să faci sex cu o persoană nouă. Să faci sex ca să fii plăcut, sau din plictiseală. Să te săruţi cu un străin. Să ţii pe altcineva de mână când vorbeşti la telefon cu iubitul. Să îi spui că ai dormit la o prietenă. Să te gândeşti într-una la altcineva, să îi povesteşti prietenului fanteziile ca şi cum ar fi fost cu el. Să-i spui: eu nu te voi înşela niciodată. Să te conducă acasă şi să-ţi spună "te iubesc, noapte bună!" şi peste 10 minute să ieşi din scară şi să te întâlneşti cu celălalt.

Ce bine e să ai vicii!
Să bei pentru a te îmbăta, pentru a dansa, pentru ca procesul de seducţie să fie mai puţin respingător, să bei vodkă, vin, bere, să torni în tine. Să fumezi iarbă. Să bei cafea dimineata. Să fumezi o ţigară la cafea. Să te întâlneşti cu prietenii doar în oraş la bere. Să iei pastilele cu alcool. Să te întâlneşti cu prietena ta, să beţi suc şi să descoperiţi că nu aţi vorbit mai deloc. Şi că vreţi acasă. Să spui a 273-a oară "mă las".

Ce bine e să fii leneş!
Să te prefaci că munceşti. Să bifezi că ai făcut unde nu ai făcut. Să-i spui tatălui tău că dacă vrea pâine să se ducă singur să o cumpere. Să dea pe afară hârtiile din coşul de gunoi. Să trebuiască să fii rugat ca sa te ţii de promisiune. Să nu te duci acasa la un prieten când e bolnav pentru ca ţi-e lene. Să-ţi fie lene să suni un coleg să-i zici "La mulţi ani!". Sau sa-ţi fie lene să cauţi un cadou şi să cumperi prima chestie pentru care ai bani.

Ce bine e să fii egoist!
Să iei şi partea fratelui tău. Să nu ridici un deget pentru cel de lânga tine. Să crezi ca ţi se cuvine iubirea. Să laşi baltă un prieten deprimat pentru că trebuie să te întâlneşti cu cineva distractiv. Să manânci pe furiş ca să nu împarţi. Să îţi suni prietenii doar ca să ceri câte ceva.

Ce bine e să ceri, să iei, să fuţi, să distrugi, să îţi baţi joc, să te doară în cur, să râzi, să uiţi, să urăşti, să pălmuieşti, să calci în picioare, să ... fii tu.

(2008)

Acest articol participă la concursul Leacuri băbeşti pentru urticarie mentală!, organizat de Pioneza Dintre Fese.

17 comentarii:

  1. Așa... de curiozitate, vorbești din experiență sau de dragul discuției?
    Decât să dai banii pe cadou nu-i mai bine să-i spui persoanei în cauză că nu ai avut bani de cadou pt. că i-ai băut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi din experienţă. Eram o persoană foarte "drăgălaşă" când am scris chestia asta, acum 2 ani. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. human nature e un viciu!it comes with the territory

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord, Raza. Cuvintele, substanţele, obiceiurile nu sunt vicii decât "mânate" de natura umană.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine e sa stii ce vrei sa scrii. Sa faci textul sa geama nu de durere ci de consistenta.Sa-ti fie bagat in fraza un altfel de nesat,sa nu te mai simti blue,sa arati viata cu degetul mijlociu suflecat din marinimie.Ce bine e sa te expui,nu ca un mort intre cuvinte ornamentate pios ci ca o saorma,din care interlocutorul sa se muste pur si simplu de el insusi,pentru ca e lihnit.Sper ca esti stricata in continuare si ca te-ai raspandit printre noi sa te folosim ca si comparatie pentru stricaciunile noastre.
    Sophie, 4 STELE si te banuiesc ca vrei sa ne castigi concursul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te contrazic: nu ne dorim toate lucrurile urate din lume! Ne dorim lucruri frumoase, dar ne complacem in lucruri pe care altii le considera urate: sa te imbeti, sa inseli, sa minti, sa fi lenes, sa fi egoist ..
    Dar cum as putea sa ii spun iubitei adevarul? "Iubito, eram prea beat aseara ca sa stiu cu cine mi-am tras-o, dar mi-a fost al naibii de bine!".

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, minciuna este o evadare din realitate, înșelatul este o reafirmare a libertății, viciul și lenea sunt capitulări în fața hedonismului, iar egoismul îți reafirmă importanța propriei persoane. Arta de a trăi este arta dozajului. Excesul ar face ca orice să-și piardă gustul. Scrii bine, provocator și tăios. Mă abonez la scrierile tale. 8,5

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cristian Oprea
    Mulţumesc, Cristian! M-am înscris în concurs pentru că am nevoie de critici şi păreri obiective. Nu scriu neapărat bine, dar mă bucur că se vede că scriu sincer.

    @Miţă
    Urât, frumos... Le consider doar experienţe. Minciuna? Un mod de a accepta realitatea mai uşor.
    Subiectul textului poate duce la dezbateri mult mai profunde. Ceea ce am scriu este ceea ce simţeam acum doi ani, că am un mod autodistructiv de viaţă.

    @cerbule
    "Dacă ne-a fost foarte rău înseamnă că ne-a fost şi foaarte bine!" :))

    @ionutsk
    Mulţumesc, Ionuţ! Am ajuns şi eu la concluzia asta: câte puţin din toate e cel mai bine. Am început să gândesc aşa când am început să mă simt confortabil cu mine însămi.

    RăspundețiȘtergere
  9. hahaha... pot sa copiez aceasta insemnare? m-am plictisit de descrierea ce o am in prezent...
    ei, mai radem... mai glumim... dar e atat de bine sa fii egoist si sa iei si jumatatea care nu ti se cuvine... wooow... al dracului de bine...

    RăspundețiȘtergere
  10. pfoooa... imi place mult sa te citesc... esti... altceva... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult, sper sa nu dezamagesc cu postarile mai putin serioase. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. As vrea sa pot, jur. Sa-mi bag picioarele daca nu mi-ar fi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, ai fi mai sedat, mai absent din lume. Este foarte bine la început, chiar şi mai târziu. Apoi vine acel târziu care te sperie şi zici: "Hai, să-mi bag! Unde am fost până acum??" :P

    Mie aşa mi s-a întâmplat.

    RăspundețiȘtergere
  14. tu n-ai de unde sa stii asta, da' io-s sigura ca o sa-mi placa si alea... :)

    RăspundețiȘtergere