joi, 23 decembrie 2010

Serviţi un ceai de mătrăgună?

Dacă ar fi să aleg câteva lucruri de pe lumea asta care mă plictisesc de moarte, în top 5 ar fi sigur poeziile şi ceainăriile. Pentru numele lui Dumnezeu, te rog fă-mi o favoare şi nu mă obliga să iau parte la aşa ceva!
Nu am absolut nimic de criticat, dar mă plictisesc în-gro-zi-tor chestiile astea. Numai pronunţarea acestor cuvinte mă plictiseşte: poezie; ceainărie. Îmi vine să-mi rup o mână de plictiseală când le aud.
Dacă am probleme cu somnul, îmi bag nasul 5 secunde într-o carte plină cu poezii şi s-a rezolvat. Numai vederea acelor rânduri simetrice, perfect alineate central, cu rânduri aproape (aproape!) egale şi rime de patru feluri îmi face creierul să treacă direct pe unde theta.
Poeziile ca poeziile... Dar nu-mi vorbi despre ceainării. Astea chiar îmi sunt antipatice, recunosc.
Ceaiul... Ceaiul trebuie să se bea într-un anumit fel. Tacticos, într-un ambient armonios şi confortabil, într-o companie plăcută, înconjurat de vechi şi de organic. Les examples: sub afganul de lână, la masă cu o doamnă îmbrăcată în catifea, pe veranda unei case vechi, în bibliotecă, într-un foişor din grădină. În locuri REALE. Ceainăriile atât de populare mă deranjează prin încercarea lor de a recrea asemenea locuri. Iar oamenii se duc ca nişte păcălici cu prietenii şi stau pe jos în ceainării, sorbind preţios din ceşcuţe.
Mare scofală! Pentru ieşit cu prietenii s-a inventat berea.
Învită-mă la o ceainărie şi o să vezi toată gama de mofturi şi figuri de care sunt capabilă. Mai bine îmi dai cu ceva în cap.

De ce? Pentru că mi se pare cea mai mare dovadă de snobism a tineretului din care fac parte. Hai să ne pudrăm cu importanţă şi să mergem la ceainărie, unde vom discuta despre validitatea ridicării degetului mic atunci când bei. Hai să mergem la ceainăria aia care ARATĂ ca o bilbiotecă. Hai la Cărtureşti, de fapt, să citim în timp ce bem ceai, de parcă ne-am simţi la noi acasă. .....Pffff!

Mai lipseşte o ceainărie la care îţi dau halat şi scufie. De ce nu mai stau oamenii pe la casele lor să bea ceai? Ceainăriile sunt fix ca acele lucruri pe care le faci în intimitate, dar pe care ţii să le arăţi şi prietenilor, mereu afişând o expresie falsă gen "e a doua mea natură, nu vreau să demonstrez nimic".

Uu! Am pornit de la plictiseală şi am ajuns la nervi. Asta se întâmplă când vorbesc despre ceainării.

11 comentarii:

  1. Cu ”chestiile astea pretențioase” este o poveste lungă... mai ales dacă ești genul care preferă blugi și tricou în loc de ținută specială sau o bere în loc de... mai știu eu ce vin din 1900... toamna..., încep deja să mă simt cu musca pe căciulă, oricum eu nu fac nici-odată ceva în rând cu lumea :)) Ceaiul mă duce cu gândul la englezi, Doamne crezi că există ceva mai ”scorțos” pe lumea asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e vorba că nu-mi plac chestiile pretenţioase. Nu sunt grobiană, mai ies şi eu din blugi şi tricou pt un vin din 1900 toamna. :D

    Dar ceainăriile mi se par lucruri pe care te străduieşti să le faci, aşa, ca să fii special.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori Fericite Sophie si un Nou An... hmmm... ca sa vezi, din nou Fericit :P (asta e regula acum pui in capat "fericit" :D)

    ps: as prefera sa fiu scos la un ceai decat la o bere, dar nahh n-am zis ca sunt sanatos la cap :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. John, îţi doresc cele mai fericite, vesele, drăguţe sărbători!

    Nah, am pus "bere" ca nume de cod pentru "orice chestie băută în afara unei ceainării", culmea, chiar şi ceai. :))

    Am ce am cu ceainăriile! Nu cu ceaiul. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sophie, sper sa nu ataci si cafenelele :P
    Cum te-as putea invita altfel la o cafea?
    Sarbatori, mosi, sarmale, etc etc, toate cele pa paaaa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cafenelele îmi sunt doar... indiferente. Deşi am hotărât în 2011 să ma las de fumat şi să mă apuc de cafea. Vedem cum merge treaba. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi să Crăciuneşti fericit, Rasta Man!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si ca sa imi fac datoria(urat cuvant) de vecin de blog, nu trageti in pianist! Am o propunere. Daca nu esti atat de anti-poezie! Pioneza dintre fese are un concurs hai sa-i zicem literar. Ar fi misto sa te inscrii si tu, nu pentru ca as fi un robot spammer ci pentru ca scrii misto si ar fi misto sa ne luptam pe teren neutru! Poti sa stergi daca te inoportunez, da' asa-s eu, mai entuziasmat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cerbule...
    Cred ca voi incerca. Este o provocare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar ma gandeam ce as putea sa fac nou zilele astea, o sa-mi iau tovarasii si o sa merg cu ei la ceainarie. Pun pariu ca o sa fie o experienta de neuitat avand in vedere ca noi suntem iubitori de carciumi d-astea de cartier, cred ca o sa ne prapadim de ras cu cescutele noastre mici si gay in fata. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa nu uitati sa ridicati degetele mici! Ultima oara cand am mers la o ceainarie si am vazut meniul plin de denumiri de genul "Zana Zorilor", "Praf de stele", "Zmeul Zmeur" am zis ca am nimerit la o gradinita.

    RăspundețiȘtergere